Over mij….

Ik ben Dirk van den Heuvel geboren en getogen in Deurne. Ik ben getrouwd en heb 2 lieve dochters Sanne en Maud.

Ik ben met fotografie begonnen nadat ik in 2000 een jaar lang door Australie en Nieuw-Zeeland gebackpacked heb. Daar had ik al veel foto’s gemaakt met een compact camera. Toen ik thuis kwam heb ik een Analoge spiegelreflex camera gekocht (CANON). Toen ik mijn eerste foto’s gemaakt had zagen die er niet uit. Niet alles was scherp en zo. Toen heb ik maar een fotografie cursus gedaan bij fotoclub Optika. Ik ben daarna nog 1 jaar lid gebleven maar door het werk en zo niet veel tijd meer en toen ben ik gestopt.

In november 2012 kwam ik in contact met fotoclub deurne en toen heb ik mijn hobby weer opgepakt. Ik vond het superleuk om weer foto’s te maken en ook andere dingen te fotograferen dan alleen mijn kinderen en vakanties.

Toen na 1 jaar fotoclub deurne stopte ben ik lid geworden bij Fotoclub Zeilberg. Ik werd door de voorzitter gevraagd om mee te helpen met de foto besprekingen en dat doe ik nu met veel plezier. Ik ben sinds september 2014 ook in het bestuur getreden en heb samen de gevorderde groep mee opgesteld. Ik januari 2017 ben ik voorzitter geworden van de Fotoclub.

Ik fotografeer verschillende dingen. ik heb me niet beperkt tot een bepaald soort fotografie. Ik vind het leuk om in de natuur foto’s te maken maar ik heb ook een thuis studio om mooie portretten te maken. Ik vind het ook leuk om abstractere foto’s te maken of industriële foto’s.

In het dagelijkse leven ben ik werkzaam bij Philips Lighting in Eindhoven. Ik werk daar sinds 2004. Momenteel ben ik Technisch Projectleider en ik houd me bezig met de vervanging van TL verlichting naar LED verlichting.